СЕДМА АСТРОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БАА – 5-6 ЮНИ, ВАРНА, Златни пясъци, хотел "Вива", 2010

 viva

СЪБОТА /5 ЮНИ/

10.00 часа
– регистрация на участниците в конференцията

11.00 часа – Откриване на конференцията от Кирил Стойчев, Председател на БАА

11.05 часа – Планетите в критични градуси – чувствителни точки в хороскопа на родения
лектор: Антоанета Георгиева

12.00 часа – „Ти помниш ли морето и машините...” Ректификация на хороскопа на Никола Вапцаров
лектор: Румяна Тончева

Обедна почивка 13.00- 14.00 часа

14.00 часа - Проклятие, случайност или съдба са покушенията над    американските  президенти
лектор: Маргарита Паскалева

15.00 часа – Влияние на някои аспекти на висшите планети върху развитието и проявата на духовни и окултни способности
лектор: Димо Мичев

Кафе –пауза

17:30 часа – Дискусия с лекторите от деня. Уран в знака Овен.НЕДЕЛЯ /6 ЮНИ/

09.30 часа
– регистрация на участниците в конференцията

10.00 часа - Пътуването на Одисей. Пътуването в средата на живота - завръщане към себе си. Нептуновото присъствие в живота на всеки човек.
Лектор: Лиана Парушева

11.00 часа - Призванието на двойката отразено в композитната карта
лектор: Кирил Стойчев

Обедна почивка 13.00 - 14.00 часа

14.00 часа – Марс и Венера и техните опасности от гледна точка на медицинската астрология
лектор: Николай Радев – Алдебаран

Кафе –пауза

16:20 часа – Дискусия с лекторите от деня. Предстоящата ингресия на Нептун в знака Риби.

 


РЕЗЮМЕТА НА ДОКЛАДИТЕ

 

МАЙА ТОДОРОВА: ЧИСЛАТА И НЕАСПЕКТИРАНИТЕ ПЛАНЕТИ

Роднинската връзка между астрологията и номерологията е очевидна.

Темата за неаспектираните планети /NP/ е много дискутирана, но все още това се случва на ниво информация, а не на ниво знание. Срещата между  астрологията и номерологията ще ни помогне да сглобим една цялостна картина за NP, защото астрологията е аналитична и тя дава детайлите, а номерологията е синтетична - тя синтезира и определя периоди и граници. Двете заедно биха ни улеснили да определим темата в хороскопа, свързана с NP.

В тази лекция бих искала да се спра на кармичните уроци и неаспектираните планети/NP/.

Пример 1 - мъж

NP Марс в 5 дом в Риби – още в детска възраст е обект на агресия и насилие. За него е важно да направи своя избор – да стане насилник или да успее да трансформира обидата и да помага на други хора да се защитават.

Кармичен урок 8 – човек се учи да придобива сила, енергия, пари и да работи правилно с тях.

Пример 2 - жена

NP Слънце в съвпад с аспектиран Марс в 3-ти дом във Водолей /4-ти вид от NP лекцията ми от конференцията 2009 г./. Израсла в обкръжението на тримата си братя, по професия трактористка, научена да уважава силния и да застава на негова страна. Била е почти сгодена за попски син, но го изоставя и се омъжва за човек, който притежава типични марсови характеристики – груб, циничен, първичен, насилник. Така тя прави своя избор как да научи кармичния си урок 9.

Кармичен урок 9 – липса на милосърдие и състрадание. Нужно е да се работи със сърцето – чувствата и емоциите.

Кармичните уроци винаги привличат в живота на човека хора, които спомагат да бъдат осъзнати липсата на определени качества/добродетели и как тези качества да бъдат придобити.

За финал изследвам и веригата в хороскопа, това е завършека на цялостната картина, която ни дава възможност да проследим движението на енергията, къде е мястото и каква е ролята на NP в хороскопа.

 

Николай Радев – Алдебаран: Марс и Венера и техните опасности от гледна точка на медицинската астрология

Главната творческа сила, с която са проникнати човека и света, е любовта. Същата, която създава и вътрешното единство на нещата и хората. Но случва се понякога, не тя да движи отношенията между мъжа и жената, а някаква друга, оказала се по-важна в даден момент. Някоя „тънка“ сметчица или неуправляема страст. Имено тогава идва и неизбежното – война между двамата. Война, ставаща все по-ожесточена, завладяваща нови територии, пренасяща се и на други нива, продължаваща дълго време и в крайна сметка - съсипваща здравето, поне на единия. И нашата задача сега е: как със средствата на астрологията да разпознаем тази опасност, предварително да я посочим и идентифицираме? А Марс, Плутон и Венера отново ще са главните герои и помощници тук.

Марс и Плутон, както знаем, управляват страста и секса. Но те управляват и всяка война, както и всеки агресор, явен или скрит. Оттук: страста и секса, оставени сами на себе си, без уравновесяващата сила на Венера и обединяващата и облагородяваща сила на Слънце, вършат голям брой злини. Затуй, през цялата човешка история, с изключение на последните 50-на години, страстта и секса са били поставяни под опекунството на силен обществен и индивидуален контрол. Така хората са били предпазени и защитени. За разлика от днес, в „модерните времена“ на последния половин век.

 

Лиана Парушева: ПЪТУВАНЕТО НА ОДИСЕЙ

  • Одисей- образ на мислещия човек.
  • Архетипът на Посейдон.
  • Нептун в картата. Нептуновото присъствие в живота на всеки човек.
  • Напрегнатите транзити на Нептун- среща с разгневения бог.
  • Пътуването в средата на живота-завръщане към себе си.

 

Румяна Тончева: Ректификация на хороскопа на Никола Вапцаров

Жизненият път на Никола Йонков Вапцаров протича в едно размирно и несправедливо време - годините между дветете Световни войни /1909-1942 година/.Благородната и чувствителна душа на поета мечтае да се занимава с литература и поезия, но животът му минава сред шума на машините и пушека на фабричните комини.

Поет, мечтател, моряк, огняр, механик, машинист, революционер – това е Вапцаров.

Единствената му стихосбирка "Моторни песни" излиза през 1940 г.

Получава посмъртно почетна Световна награда за мир (1952). Стихотворенията му са преведени на 60 езика.

Днес името на Никола Вапцаров носи Висшето военноморско училище във Варна, където поетът е учил.

Животът на Вапцаров може да се раздели на четири периода:

1. Ранните години на детството. Идилията на родния дом в Банско. Красотата на Пирин планина. Комитският дух на бащата Йонко Вапцаров. Срещата с поета Пейо Яворов.

2. Годините като матрос във  Морското машинно училище във Варна. Пътуванията до Цариград, Фамагуста, Александрия, Бейрут, Порт Саид, Испания. По време на пребиваването си във Военноморското училище, Никола Вапцаров създава над 70 стихотворения, импресии, прозаични откъси.

Ти помниш ли поне един моряк,
нехвърлил жаден взор далече,
там, дето в гаснещата вечер
дъхът на тропика се чувства?

         ...............

А там -
високо във небето,
               чудно
трептяха пак на чайките крилата.
Небето пак блестеше
                 като слюда,
простора пак бе син и необятен...

3. Трудните години на тежка работата като машинен техник във фабриката  в Кочериново. Животът в София и  работата като огняр в железниците. Литературна дейност и издаване на първата и единствена стихосбирка „Моторни песни”. Антифашистката борба.

4. Интернирането му в Годеч. Арестуването и затворът. Процесът. Присъдата.

Ректификацията ще бъде направена с метода на двойки аспектно свързани планети, имащи малък орбис.Ще бъдат използвани и други традиционни методи за ректификация.

 

Маргарита Паскалева: Проклятие, случайност или съдба са покушенията над американските президенти

Тегне ли проклятие над американските президенти, случайност ли са покушенията над някои от тях или е съдба? Съществува зловещо индианско пророчество, което в американската история е наречено „Проклятието на Текумзе”. Според легендата, умиращият индиански вожд на племето шайени е проклел "бледоликите" заради нарушаването на договорите от тяхна страна. Проклятието се състои в това, че всеки американски президент, избран в година, завършваща на цифрата 0, ще умре или ще бъде убит преди завършване на президентския му мандат.

 С Уилям Харисън през 1840 г. започнал зловещият цикъл от смърт на президенти. Заболял само месец след встъпването си в длъжност, той става първият президент на САЩ, който умира по време на своя мандат. Но дали проклятието е в основата на успешните покушения над американските президенти? Всички убити или умрели преди изтичане на мандата си президенти, са избирани в години завършващи на 0. Ейбрахам Линкълн е избран през 1860 година и е убит през 1865 година, Джеймс Гарфийлд – през 1880 и е убит през същата година, Уилям Маккинли – през 1900 година е избран за втори мандат и е убит през 1901. През 1920 година е избран Уорън Хардинг, който умира внезапно в хотелската си стая при една от обиколките си из Америка. През 1940 година Франклин Рузвелт е избран за трети мандат и умира през 1945 година. Джон Кенеди – избран през 1960 година, е убит през 1963. Президентът, който нарушава тази закономерност и е оцелял при покушението, е Роналд Рейгън – избран през 1980 година. Животът му е бил на косъм от смъртта и все пак е останал жив.

 Докладът представя  анализ на рождените хороскопи на Ейбрахам Линкълн, Джон Кенеди и оцелелия Роналд Рейгън, факторите за покушение над тях и планетните аспекти за момента на самите покушения. Според индийския астролог Рай Кумар Шарма, който предрече победата на Барак Обама на изборите за президент през ноември 2008 година, в периода 5 април - 16 май 2010 година е видял опасност за живота му. Яснота по въпроса дали съществува такава опасност и ако съществува може ли да бъде избегната, предлага анализа на хороскопа на Барак Обама.

               Анализът включва: 

Факторите за покушение в радикса на Ейбрахам Линкълн и Джон Кенеди;

Слънчевите затъмнения през конкретните години, транзитните, прогресивните и дирекционни аспекти на планетите в момента на покушенията;

Хороскопа на Роналд Рейгън и вероятните причини за неговото оцеляване;

Хороскопа на Барак Обама и има ли фактори за покушение над него;

Сравняване  хороскопите на президентите Линкълн, Кенеди и Обама с хороскопа  на САЩ в търсене на взаимосвързаност (кратка синастрия);

Проследяване  аспектите на транзитните, прогресивните и дирекционни планети към рождените в радикса на Барак Обама. Определяне на евентуалните критични периоди за живота му през оставащите месеци на 2010 и 2011 година.