Добре дошли, Гост.
Моля регистрирайте се, за да пишете във форума.
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Хороскопът на Мата Хари

Хороскопът на Мата Хари 08 Ное 2015 08:38 #1

 • Redji
 • Redji's Avatar
 • Offline
 • New Member
 • Мнения: 16
 • Thank you received: 2
Мата Хари- изкусителният шпион на 20 век. Маргарета Гертруда Зеле е нидерландска куртизанкта и стриптизьорка по времето на Първата световна война. Още от ранна възраст Маргарет се отличавала с тъмната си коса и тъмните си очи, типично описание за асцендент Скорпион описано в наталната и карта. Несполуките на семейството в ранна възраст карат бащата и да замине за Амстердам като оставя съпругата си да се грижи за четирите си деца. Това се оказва непосилна задача за нея, тя се разболява и умира като Маргарет е трябвало да се грижи за тях. За кратко време тя е принудена да живее с дядо си. В хороскопа виждаме , че Сатурн е в 4 дом съвпд с Луната, които описват ранните години описващи трудните времена в родителското и семейство. Управителите на 4 дом и 10 Слънце и Уран са наранени от Плутон и Юпитер,което е допълнителен показател за трудната съдба на родителите. На 18 години Маргарет се омъжва по обява във вестник за 38 годишния офицер Рудолф Маклеод от който има две деца, което първото завършва с трагична смърт в следствие от отравяне. И сега остава загадка кой е причинителя, но има съмнения за гувернантка. Ако погледнем наталната карта 1 дете описано в пети дом е знака Овен, който описва момчето. по производни домове 8 ми дом(причината за смъртта на детето) се пада 12 дом с връх Везни. Управителя на 12 дом Венера е в Рак и попада в 8 ми дом на наталната карта или 4 дом (края на живота му) от 5. Това най вероятно може да е жена, която е имала семейна (Венера в Рак) позната или близка, която явно често е посещавала домът им. Седми дом сочи второто дете и бракът. Там виждаме Плутон , който е аспектиран с опозиция и квадрати, което сочи, че в тази в тази област ще преживее трудности. Второто дете (момичето) също е натровена , но тя оцелява. Венера уп на 7 -ми дом се намира в 8 ми дом (трудно положение за Венера, макар да е в знака Рак). След развода с Рудолф през 1903 г. дъщеря ѝ Жан Луиз, родена на 2 май 1898 г., остава да живее с баща си.
Маргарета се омъжва повторно за Теодор Уотсън (Theodore Wattson) и има дъщеря Флора, която умира от непозната болест. И вторият брак завършва с развод. Вторият брак с еразглежда по 9 дом. Управител на 9 дом е Луна съвпад със Сатурн, не добра позиция, която сочи трудности в тези отношения. Може би тук темата се повтаря,на подсъзнателно ниво тя преживява модела на бащата и майката от ранните години описани от Сатурн и Луна. 3 дете също се разглежда по девети дом.
рез 1905 година Маргарет дебютира на сцената в Париж под псевдонима Мата Хари. На индонезийски и малайски език това означава "слънце" (буквално "Окото на деня"). Така се ражда легендата Мата Хари, която издига стриптийза до ранга на изкуство и завладява публиката с необикновения си стил и екзотичност. Тук вече се проявява стелиума в Лъв, като Слънцето е управител на 10 дом (нейната слава). По това време също така има връзка с много високопоставени и влиятелни военни и политически личности и получава множество скъпи подаръци от тях. Кариерата ѝ на танцьорка трае от 1905 до 1912 г.
Вербуването на Мата Хари като двоен агент и до ден днешен остава загадка. Историците са на мнение , че Франция губейки войната се нуждае от изкупителна жертва. Тя се е движела свободно през Испания и Великобритания, вероятно тя да се е занимавала със шпионска дейност много по-рано. Следят я известно време и, за да потвърдят опасенията си, французите я изпращат на мисия в Мадрид, като по време на престоя ѝ прихващат военно съобщение от германското посолство в Мадрид до Берлин, в което се говори за френски агент H-21. На 13 февруари 1917 г. в Париж френското контраразузнаване прави претърсване в хотелската ѝ стая и, макар да не намира убедителни доказателства, я арестува и обвинява, че работи за германците. Шпионажът се разглежда по осми дом, като там виждаме Близнаци на върха с управител Меркурий, който попада в стелиума на Лъва . Меркурий квадрат Плутон, и Юпитер сочи, че най-вероятно тя е била принудена за това да участва в тези действия.
Присъдата е смърт чрез разстрел. През цялото време Мата Хари поддържа тезата, че е невинна и че е изпълнявала единствено заповедите на френското контраразузнаване. Разстреляна е в ранната утрин на 15 октомври 1917 година.
Меркурий управител на 8 ми (причината за смърта й) има връзка с шпионските й действия. Виждаме, че Тау квадратурата в хороскопа на Мата Хари е доста показателна и активна през целия й живот. Асцендент Скорпион потвърждава също трудната й съдба. Но най вероятно от всичките трудни моменти Юпитер в първи дом до някъде подкрепял делата й, но уви той участва в тежката тау квадратура.
Известна с изключителната си енергия, издръжливост, екзотичност, безстрашие и трагична гибел, Мата Хари се превръща в легенда със световна известност и името ѝ става символ на интриги, чувственост и шпионаж.
Източници: bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%82...A5%D0%B0%D1%80%D0%B8
www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJxNj...8j0OH8BFDMzZQ&lang=e
Прикачени файлове:
Последна промяна: 08 Ное 2015 08:39 от Redji.
The administrator has disabled public write access.

Хороскопът на Мата Хари 09 Ное 2015 08:19 #2

 • Rumi
 • Rumi's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Мнения: 7
 • Thank you received: 4
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 1.089 seconds
Създадено с Kunena форум