БЪЛГАРСКА АСТРОЛОГИЧНА АСОЦИАЦИЯ организира тригодишно обучение по астрология в СОФИЯ

лектори: Кирил Стойчев, Радислав Кондаков, Маргарита Паскалева

kurs1

При завършване на пълния курс на обучение, се издава сертификат след полагане на изпит. Обучението е организирано в двудневни съботно-неделни семинари, които  се провеждат един път месечно в София. Усвояването на астрологичните знания и теория е съчетано и с практически упражнения под ръководството на преподаватели от БАА. Курсистите получават писмени материали за отделните лекции.

През първата година на обучението се изучава натална (рождена) астрология.

През втората година методите на прогностичната астрология - транзити, дирекции, прогресии, солар и др.

Третата година включва  СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КУРСОВЕ – СИНАСТРИЯ, ХОРАРНА И ЕЛЕКТИВНА АСТРОЛОГИЯ, МЕДИЦИНСКА АСТРОЛОГИЯ, РЕКТИФИКАЦИЯ и др.

 

Обучение по астрология в БАА в гр. София 2016/2017

 

На 1 и 2 октомври 2016 г. от 10.00 часа започват занятия с група Второ ниво – Специализирани теми – синастрия, композитни карти, елективна и хорарна астрология, медицинска астрология, влияние на Черната Луна и Лунните възли в наталната карта и синастрията и др.

 

На 8 и 9 октомври от 10.00 часа стартира нов курс по астрология група начинаещи Първо ниво - Натална астрология по програма на обучение по астрология в БАА.

Лекциите за учебната 2016/2017 започват през септември/октомври 2016 и завършват през май 2017 с ваканция през месец януари 2017 година.

Занятията се провеждат един уикенд в месеца  /целодневно събота и неделя/.

За записване в групите за учебната 2016-2017-та година и допълнителна информация:

 

За повече информация ни пишете тук: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ПРОГРАМА на ОБУЧЕНИЕТО по АСТРОЛОГИЯ в БАА през 2016/2017

П Ъ Р В О    Н И В О– Натална /рождена/ астрология

2016 година

 

1-во занятие

ОКТОМВРИ

Що е Астрология? Връзката Човек - Космос. Универсални принципи свързани с астрологичната парадигма. Кратка история на астрологията; Направления в Астрологията –натална, прогностична, мунданна, синастрия, хорарна и други – кратко описание. Видове хороскопи; Астрономия за астролози –Зодиакални знаци и съзвездия. Сидерален и Тропически Зодиак. Прецесия. Айанамша. Небесна сфера. Координатни системи, ректасцензия, равноденствена точка, Еклиптика, хоризонт, екватор, меридиан. Ерата на Рибите. Ерата на Водолея.. Астрологичен смисъл на ъглите в хороскопа. Домификация – видове. Пра-качества, Стихии, Качества, Полярности. Съотношение по стихии, по качества, отсъствие на стихии и качества – значение. Тригонът на огнените, земните, водните и въздушните знаци. Оценка на темперамента - Доминанта по елементи (земя, огън, въздух, вода), доминанта по качества (кардиналност, неподвижност, подвижност).

 

2- ро занятие

НОЕМВРИ

Зодиакални  знаци: Сезони, обща характеристика, съответствия. Знакът на Слънцето в рождения хороскоп. 12-те зодиакални  знака  и връзката им  със съдбата, характера на личността и професията на родения.   Положителни и отрицателни характеристики. Проявен и непроявен знак. Еволюционни нива на зодиакалните знаци. Професионална реализация. Методи и начини за проработка. Планета на трон, в екзалтация, заточение, падение. Модел на екзалтациите на планетите. Екзалтация на Уран, Нептун и Плутон.  Медицински съответствия между  зодиакалните знаци и частите на тялото, болестите.

 

3-то занятие

10 ДЕКЕМВРИ, събота от 10.00 – 16.30 

11 ДЕКЕМВРИ, неделя от 10.00 – 16.30 

Планетите в астрологията. Астрологичните домове - понятия, общи значения. Строеж на Слънчевата система. Движение на планетите: Ретроградно, Директно и Стационарно. Ингресия на планетите. Цикъл на движение на планетите. Планети: обща характеристика – основни принципи на планетите. Понятието взаимна рецепция между планетите. Планетите като сигнификатори. Ядрото на личността : Слънцето и Луната. Лунни възли. Фази на Луната, Лунни и Слънчеви затъмнения. Слънцето, Луната, Меркурий, Венера и Марс в зодиакалните знаци и домове. Упражнения.

 

2017 година

4-то занятие

14 ЯНУАРИ, събота от 10.00 – 16. 30 

15 ЯНУАРИ, неделя от 10.00 – 16.30 

Социалните планети– Юпитер и Сатурн. Висшите планети - Уран, Нептун и Плутон. Позитивни и негативни характеристика на тези планети в зодиакалните знаци. Тълкуване на позицията на планетите в дом. Понятието взаимна рецепция между планетите. Верига на диспозиции и краен диспозитор. Лунни възли, астероиди, арабски точки, Лилит и Хирон.

 

5-то занятие

18 ФЕВРУАРИ, събота от 10.00 – 16.30 

19 ФЕВРУАРИ, неделя от 10.00 – 16.30  

ДОМОВЕ. Понятието куспида на дом, знак на купспидата на дома, планета в съвпад с куспидата – значение, тълкуване. Изгряващи, залязващи, кулминиращи планети – интерпретация, значение. Планетни Фигури по системата на Марк Едмънд Джоунс. Връзка между зодиакалните знаци и домовете. Основни понятия при тълкуване на хороскопа – анализ на горна и долна, източна и западна полусфер. Разпределение на планетите в хороскопа по полусфери –значение, тълкуване. Кардиналните оси – Асцендент, Десцендент, МС, ІС. Включени (интерсептирани) знаци и включени планети. Връзка между отделните управители на домовете и тяхното взаимно разположение 

6-то занятие

11 Март, събота от 10.00 – 16.30 

12 Март, неделя от 10.00 – 16.30 

Теория на аспектите в астрологията. Орбиси – дефиниция. Видове аспекти - Мажорни, Минорни, Кармични и Творчески аспекти. Мажорни аспекти  на личните планети. Влияния на аспектите в материален, емоционален, интелектуален и събитиен план. Аспектни конфигурации. Петте основни конфигурации – стелиум, голям тригон, бисекстил, тау-квадрат, голям кръст и др. Стелиуми. Неаспектирани планети. Упражнения.

 

7-то занятие

8 Април, събота от 10.00 – 16.30 

9 Април, неделя от 10.00 – 16.30 

Астропсихология. Същност и възникване. Основни психологически понятия. Структура на съзнанието.Психологичните комплекси – как да ги разпознаем в наталната карта. Как да открием проблемите в детството, фигурите на бащата и майката в наталната карта. Разглеждане на примерни карти. Как се провежда астропсихологична консултация - работа с клиенти.

 

8-мо занятие

27 Май, събота от 10.00 – 16.30 

28 Май, неделя от 10.00 – 16.30 

Цялостна интерпретация на рожден хороскоп. Разглеждане на примерни карти. Задаване на курсова работа за лятото.

 

 

ПРОГРАМА на ОБУЧЕНИЕТО по АСТРОЛОГИЯ в БАА

през 2016/2017 година

ВТОРА ГРУПА - СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ТЕМИ

2016 година

 

1-во занятие

1 и 2 ОКТОМВРИ

Астрология на човешките отношения – синастрия. Видове връзки и отношения. Методи на синастричния анализ. Психологическа и емоционална съвместимост – 10 типа семейно брачни партньорства. Принципи на съответствие, взаимно привличане, хармония във връзката. Показатели за несъвместимост и липса на разбирателство. Домовете в синастрията.

2- ро занятие

12 и 13 НОЕМВРИ

Аспекти и конфигурации в синастрията. Сравняване на карти, разглеждане на примери. Развитие на отношенията и прогноза. Упражнения.

3-то занятие

3 и 4 ДЕКЕМВРИ

Хорарна астрология. Точен и еднозначен отговор на конкретно зададен въпрос. Построяване на хорарна карта. Време и място на задаване на въпроса. Показатели за радикалност. Домовете в хорарна астрология. Определяне на сигнификаторите. Сила и слабост на сигнификаторите. Фактори за завършване и незавършване на темата (положителен и отрицателен отговор на въпроса)

 

2017 година

4 -то занятие

25 и 26 Февруари

Хорарна астрология – 2 част. Намиране на изгубени вещи. Определяне посоката, времето, мястото и разстоянието. Упражнения с хорарни карти.

5-то занятие

18 и 19 Март

Елективна астрология – астрология на избора. Астрологични методи за намиране на подходящо време за начало на дадена дейност. Основни принципи. Астрологични съответствия. Съставяне на елективни карти свързани със сключване на брак, бизнес-партньорство, инвестиции и кредити, преместване в нов дом, начало на работа и бизнес, пътуване, обучение, операции, медицински процедури други. Разглеждане на примери. Упражнения.

6-то занятие

1 и 2 Април

Медицинска астрология.

7-мо занятие

20 и 21 Май

Крайна обзорна лекция по материала на специализирани теми. Преговор и упражнение с карти.