Piperoni (Потребител)
Fresh Boarder
|
|
Тау квадрат и неговото влияние 7 месецs, 3 седмицаs ago
|
|
Здравейте! От скоро навлизам по сериозно в материята на астрологията и естествено се опитвам да се уча от моята карта  От това, което изчетох в интернет, открих малко информация за Тау квадрата и затова пиша тук, с молба да помогнете за изясняването на този аспект. Как точно влияе тау квадратът? И ще съм много щастлива, ако погледнете моята карта  и да ми помогнете с разтълкуването на моя тау квадрат Луна-Венера-Нептун. Имам подозрения какво може да означава, но ще се радвам да ми помогнете. Родена съм на 07.04.1984, 8.30, София. Предварително благодаря!
|
|
|
|
|
|
|
Последна редакция: 2010/01/15 15:29 от Piperoni.
|
|
|
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения. |
Indi (Администратор)
Администратор
|
|
Отг: Тау квадрат и неговото влияние 7 месецs, 3 седмицаs ago
|
|
|
Здравейте,
Тау-квадратът/ или Двойният квадрат/ е конфигурация от 3 планети, при която една планетата/която се нарича фокусна или връх на тау-квадрата/ сключва квадратури с две планети в опозиция. Колкото по-точен е орбиса на аспектите, толкова по-силно е влиянието.
Опозицията е аспект свързан с отношения, а квадратурите – създават вътрешно напрежение. С други думи тау- квадратът е конфигурацията на силно изразеното вътрешно неспокойствие, вследствие на проблеми в отношенията.
Тау-квадратът посочва някакъв дисбаланс в енергията на 3-те планети и лесно излизане на системата от равновесие, предразположеност към стрес и липса на вътрешна устойчивост. Опитите на родения да изгради такава устойчивост не винаги са успешни и понякога се възприемат от околните като свърхзащита, претенции, неадекватност или странности на характера. Състояния на свръхвъзбуда, реакции и активност внезапно се сменят със състояния на липса на тонус, апатия и безразличие.
Фокусната планета показва, в каква сфера е уязвим родения, къде е слабото му място/къде може да бъде атакуван/. Във вашата карта фокусната планета е Венера, а Луната и Нептун са в опозиция. Това показва силна чувствителност, доверчивост, податливост на влияние от другия пол, илюзии в любовта, влюбчивост. Тенденции към въвличане в неподходящи връзки, измами и оплитане в губещи финансови отношения, потайност...
Тау-квадратът, обаче, не означава само някаква слабост и уязвимост. Това е динамична конфигурация, даваща воля и сила за противодействие...
Осъзнаването на проблемите и сблъсъкът с илюзиите отключва силна енергия и желание за промяна и лична трансформация...
Важно е да отбележим и още нещо...
Енергията на тау-квадрата между Венера, Луната и Нептун дарява с музикалност и въображение и е мощен тласък за работа и реализация в изкуството.
|
|
|
|
|
|
|
Piperoni (Потребител)
Fresh Boarder
|
|
Отг: Тау квадрат и неговото влияние 7 месецs, 3 седмицаs ago
|
|
Благодаря за бързия отговор! Информацията за Тау-квадрата беше изключително полезна! Мерси за помощта в тълкуванието, що се отнася до моя тау-квадрат. Явно тау-квадратът ме е "предопределил" като доста чувствителна, на моменти дори свръх чувствителна и наистина това е слабото ми място. За съжаление нямам музикална дарба, но пък имам афинитет към красивото Още веднъж благодаря за помощта! 
|
|
|
|
|
|
|
radhika (Потребител)
Fresh Boarder
|
|
Отг: Тау квадрат и неговото влияние 1 месец, 1 седмица ago
|
|
|
Ще Ви бъда благодарна да ми изтълкуване какво означава тау квадрат между фокусна планета Слънце в рак - 4 дом, и опозиция между сатурн в риби и луна в дева?
|
|
|
|
|
|
|
solarita (Потребител)
Fresh Boarder
|
|
Отг: Тау квадрат и неговото влияние 2 седмицаs, 2 денs ago
|
|
|
Radika,тау квадрата между светилата и сатурн може да бъде доста труден на моменти,но като всеки квадрат дава и много потенциал и активност.При теб може би показва един доста труден баланс между семейните и служебните задължения,сякаш се разкъсваш от чувство за вина,че не си достатъчно майка,а имаш и амбиции за кариера.От друга страна това противоречие те кара понякога да реагираш не както се чувстваш,примерно когато си наранена по-скоро ще нападаш,отколкото да си мълчиш или да се извиняваш,макар,че доста често подтискаш емоциите си.Твоята практична Луна в Дева иска всичко да е "по конец" но тъй като в живота това не е винаги възможно,често това те кара да изразходваш прекалено много енергия,за да постигнеш желания ред-можеш да бъдеш работохолик или педант на моменти. А какви са отношенията с родителите ти и тези между тях самите?Подобен тау квадрат загатва и за доста строг или даже липсващ родител.
|
|
|
|
|
|
|
Piperoni (Потребител)
Fresh Boarder
|
|
Отг: Тау квадрат и неговото влияние 1 седмица ago
|
|
|
Здравейте! Пиша тук отново, защото се сблъсках с една рожденна карта, която от астрологична гледна точка е интересна, защото в себе си съдържа 2 тау квадрати и предполагам, че ще е любопитна за разтълкуване. Ето и данните - 11.08.2006г, 13:15 часа, Варна. Любопитното тук е, че тези 2 тау квадрати са с една и съща фокусна планета - Юпитер в Скорпион, втората планета е Нептун, а третата (които всъщност са 2, но има малка разлика в градусите) са Слънце и Сатурн. Това, което мога да ви кажа е, че здравето на това момиченце е в много лошо положение. Знам, че ранените светила в голяма степен оказват влияние върху здравето. Слънцето, а и Луната й също е наранена, но от Марс. Това дете има сърдечен порок и й предстои операция на 16.09.2010. В случая, тези тау квадрати, могат ли да повлияят фатално? Ще се радвам да ми отговорите!
|
|
|
|
|
|
|
Последна редакция: 2010/09/02 16:12 от Piperoni.
|
|
|
|