XVIII Aстрологична конференция на БАА

XVIII астрологична конференция на Българска астрологична асоциация

03 юни 2023, онлай ZOOM
ВХОД СВОБОДЕН

Регистрирайте се за участие, за да получите линк за конференцията оттук

Събота, 03 юни
09.30 – 10.00 Регистрация.
 
10.00 – 10.50 Радислав Кондаков. Сатурн. Мунданни аспекти, Сатурн и Уран. България.
Резюме: Цикъл на Сатурн и Уран, и България. Квадрат на Сатурн и Уран. Сатурн в Риби. Изменение  на влиянието.
 
11.00 – 11.50 Ели Маринова. Символика в предсказателните системи. Кратък сравнителен анализ между астрология, карти таро и нумерология.
Резюме: Символизмът е в основата на митологията, религията, традицията, културата на всяка една човешка цивилизация. Символизмът е най-стария език на планетата и при това той е универсален. Символите, това са условно създадени знаци, чрез които ние успяваме да тълкуваме това, което езикът, като лингвистично средство не би могъл да изрази. Символизмът е жива, работеща и вечно развиваща се система. Тази система надраства равнището на обикновеното общуване но това не означава, че ние не използваме символи за общуване в ежедневието. Например системата на пътните знаци и маркировки се е превърнала в клон на символизма. По същия път вървят упътванията за използване на технологични средства и устройства и емотиконите, които си разменяме по няколко пътните на ден.
 
Символите са в основата на всяка окултна и предсказателна система. Без своята специфична символика предсказателните науки не биха могли да изразяват своите модели и да предават натрупаната информация.
 
Символи се използват в астрологията, в картите таро и дори в нумерологията. Всяка карта от малките аркани на таро, е снабдена с определен номер, който отразява основата на нейната същност според спецификата на боята. Именно от тази номерация, от началото на миналия век цифрите и числата от обикновени средства за описание на количества и качества на предмети, започва да се развива символиката на цифрите.
 
12.00 – 12.50 Маргарита Паскалева. Вълнуващото пътешествие на Плутон във Водолей.
Резюме: Темата за транзита на Плутон във Водолей през следващите 20-21 години е изключително интересна и особено вълнуваща в този въздушен Уранов знак. Плутон навлезе във Водолей на 23 март 2023 год. Той е планета на дълбоката трансформация и промени, на всичко невидимо, големите пари и власт, големите групи от хора, началото и края, животът и смъртта и т.н. Ще направим преглед на някои минали събития при транзита му между 1778 и 1798 година. Но по-интересно е да погледнем в бъдещето. Днес човечеството е много по-развито в технологично и интелектуално отношение в сравнение с предходния транзит на Плутон във Водолей. И тъй като Плутон е открит едва през 1930 год. от американския астроном Клайд Томбо, когато той е бил в знака Рак, затова е и слабо изучено неговото влияние. И въпреки това предизвикателството да погледнем в бъдещето и да разберем какво можем да очакваме от Плутон във Водолей през следващите десетилетия в световен и в личен план е голямо. Очакват ни много нови преживявания и промени.
 
13.00 – 13.30 Почивка.
 
13.30 – 14:20 Димитър Кожухаров. Наследството на персийския астролог Заданфарук ал-Андарзагар (VI-VII в).
Резюме: От империята на Сасанидите се  останали само руини, но една звезда  продължава все така ярко  да осветява  небосклона на звездното знание – звездата   на персийския астролог Заданфарук ал-Андарзагар. В тази лекция ще стане дума не само за неговото материално наследство намерило въплъщение в книгата му Китаб ал мауалид („Натална и прогностична астрология”), но най-вече ще говорим за него като духовен водач и наставник в маздакейското братство.
 
14.30 – 15.20 Веселина Стойчева. Хирон – ключът към съдбата в хороскопа.
Резюме: Можем ли да прогнозираме  важни събития в нашия живот с помощта на Хирон?  Как, с какви прогностични техники можем да направим това?
 
Представяне на книгата: „Хирон – ключът към съдбата в хороскопа“ на Кирил Стойчев и Веселина Стойчева.
 
15.30 – 16.20 Кремена Радулова. По магичната линия на 9те планети.
Резюме: Лекцията е разказ за едно пътуване до Тамил Наду в Индия, където има храмове на всяка една от видимите планети и два храма, посветени на Лунните възли – Раху и Кету. Каква е легендата за построяването на тези храмове и тяхното посещение като част от корективните мерки във Ведическата астрология. Като част от лекцията ще бъдат проследени и връзките между важните центрове в мозъка и 9те планети.
 
16.30 – 17.20 Светла Балтова. Херметичен хороскоп и вътреутробно развитие.
Резюме: Ще бъде разгледан херметичният хороскоп, правилата по които се изчислява и насоки за информацията, заложена в него. Той слага начало на вътреутробния период в човешкото развитие. Проследяването на това как се променя движението на външните планети през деветте месеца на бременността може да даде съществена информация за трудности, блокажи и здравословни проблеми , които се наблюдават в живота на индивида след раждането.
 

Вход свободен, изисква се регистрация, за да получите линк за онлайн зала в ZOOM:
Форма за регистрация в конференцията