Отзиви от конференцията в Пловдив, 2015

XII НАЦИОНАЛНА АСТРОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ, ПЛОВДИВ 2015

На 19, 20 и 21 юни в хотел „Алианс“, Пловдив, се проведе 12-тата „Юпитерова“ конференция на БАА. Юпитер подкрепи събитието с мощния си тригон към Уран, което, както знаем не е толкова често явление.

Докладите на конференцията бяха интригуващи и на различна тематика. Преобладаващите теми на съвременната западна астрология бяха редувани от теми на арабската и индийската астрология, представени в докладите на Реджаил Реджеб и Екатерина Димитрова.

Различният подход в разглеждането на астрологичната карта от ведическите астролози, представен от Екатерина Димитрова, даде нов ракурс на разглеждане на картата по отношение на богатството. Атмосферата на арабската астрология завладя залата с темата за Лунните стоянки и тяхното приложение в наталната и елективната карта.

На тазгодишната конференция бяха представени и няколко задълбочени астрологични проучвания, посветени на точните аспекти в рождената карта, факторите, които отключват психични разстройства, индикациите за таланта при художниците и показателите за безбрачие. Докладите на Кирил Стойчев, Веселина Стойчева, Весела Димитрова и Славчо Митрев запознаха аудиторията със статистически проучвания върху стотици астрологични карти, от които лекторите направиха своите интересни изводи, заключения и открития, до които са достигнали в хода на своите изследвания.

 

Ценни наблюдения от своята практика споделиха в докладите си Румяна Тончева, Светла Балтова, Маргарита Паскалева и Анелия Андреева. Примерните астрологични карти онагледиха темата за аспекта квинконс в радикса, хорара, елекцията и предсказателните техники, темите за семейните модели и взаимоотношения, слънчевите и лунни затъмнения и техниките за предсказване на времето.

Отминалото астрологично събитие беше не само интелектуално обогатяване, но и прекрасна възможност за среща на астролози от различни краища на България, на която всички обмениха ценни идеи, опит и знания.

Небето над Пловдив предостави и една уникална възможност за ценителите на нощния небесен спектакъл – невероятната гледка на Луната в компанията на Венера и Юпитер и това на фона на пеещите Пловдивски фонтани. Красивите бликащи води и светлини на фонтаните се конкурираха с неповторимата прелест на нощното небе.

 

Българска астрологична асоциация имаше щастието да посрещне този път много нови участници на тазгодишната 12-та конференция. Новите почитатели на астрологията бяха поощрени с бонуси за следващото мероприятие на асоциацията, летния астро-лагер в курорта „Св. Св, Константин и Елена“. Винаги е радостно, когато почитателите на астрологията се множат, а Българска астрологична асоциация приветства всички светли умове, отправили поглед към звездите и всички последователи на това древно познание.