Категория: Статии

Астро-метеорологична прогноза за България – Зима 2021/2022

Тази година зимата у нас настъпва на 21 декември в 17:59 часа българско време. Астрометеорологията е метод, който се използва за прогнозиране на времето чрез астрологични средства. На първо място се анализира хороскопът на сезонната карта – той показва глобалната картина за времето. Построява се хороскоп с точното време на навлизането на Слънцето в кардиналните знаци - Овен (Пролетно равноденствие), Рак (Лятно слънцестоене), Везни (Есенно равноденствие) и Козирог (Зимно слънцестоене). За да се построи какъвто и да е хороскоп са необходими и координати на населеното място. За прогнозирането на времето в България се използват, разбира се, координатите на различните градове. Ние сме малка държава, затова много по-рядко се срещат сериозни промени в знаците на домовете в хороскопите, които имат най-голямо значение при прогнозиране на времето. Освен сезонните карти, се анализира и хороскопа на всяка лунна фаза през месеците, който акцентира върху времето за дните от седмицата. Може би звучи сложно, но това е най-приятният за мен дял на Астрологията. Освен, че е приятно да се правят прогнози за времето, те са и много полезни. Можете да планирате своите отпуски и почивки, пътешествия, обществени мероприятия, всякакви лични или семейни тържества на открито. Когато хората се подготвят за Коледните и Новогодишни празници, аз вече планирам кога да почивам на море, кога да пътувам или да предприема нещо важно, за да не възникнат неприятни ситуации, природни бедствия и някакви други проблеми. От тази гледна точка Астрологията е безценна.

Звездната карта на Зимното слънцестоене на 21.12.2021 год. е с Асцендент Рак (студен и влажен знак) и с 4 дом в знак Дева (студен и сух знак). Това е белег за една абсолютно типична и нормална зима за нашите ширини, т.е. зимата няма да е много по-студена от обичайното. Дева и Рак са студени и влажни знаци, но не най-студените. В 1 дом на Асцендента се намира Луната в Рак, а Нептун е много близо до върха на 10 дом. Няма да досаждам с подробен астрологичен анализ на масовите читатели. Само ще кажа, че през тази зима ще имаме повече валежи и в отделни периоди времето ще е много променливо.

Времето за дните между 21 и 26 декември е прогнозирано и описано в прогнозата ми за времето през есента. В тези първи зимни дни Луната на 21 и 22 декември е в Рак – по-облачни и студени дни, с валежи от сняг. Следват два дни (23 и 24.12) с Луна в огнения знак Лъв – повишение в дневните температури, може да има и някои по-слънчеви райони. На 24 декември очаквам усилване на вятъра, който ще дава усещането за студ. На 25 и 26 декември Луната е в знака Дева, като в неделния ден на 26-ти Луната в аспект с Нептун повишава облачността и възможността за валежи.

Първата лунна фаза от настъпването на зимата е Последна четвърт на 27 декември. Звездната карта на тази фаза показва тенденциите за времето през седмицата 27.12.21 – 01.01.2022 год. През тази седмица времето ще е типично зимно, ветровито и с достатъчно количество валежи от сняг. В някои региони може да паднат и много повече от очакваните количества, което да създаде сериозни затруднения с придвижването и снабдяването в по-отдалечени и слабо населени места. Нептун в Риби (воден знак) е в така важния за времето 4 дом на хороскопа, а Марс в Стрелец (съуправител на знака Скорпион и Асцендента) е в съвпад с неподвижната звезда Антарес от съзвездие Скорпион на 27 и 28. Тази звезда заедно със срещуположно разположената на нея по градуси звезда Алдебаран в зодиакалния знак Близнаци формират известната в астрологията „Ос на катастрофите“. Тези катастрофи по отношение на времето могат да бъдат в преносен смисъл бедствени ситуации и трябва да бъдат готови снегопочистващите фирми, общините и организациите да реагират в спешни ситуации. На 27 и 28 декември ще има усилване на вятъра, а на 29, 30 и 31 декември – по-съществени валежи от сняг. 29 и 30 декември са неблагоприятни дни за пътуване на дълъг път за родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а 31 декември за родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. На 31 декември Луната е в съвпад с Марс в Стрелец, а това повишава опасността от наранявания и травми при употребата на пиратки, бомбички и всякаква пиротехника в новогодишната нощ. А ако ще пътувате на дълъг път, шофирайте много внимателно на 29 и 31 декември и подгответе добре автомобила си за зимните условия. Не забравяйте да оборудвате автомобила си и с вериги, а личните вещи - с топли дрехи и подходящи обувки / ботуши. В световен план е повишена сериозно опасността от тежки инциденти, аварии, пожари, експлозии, природни бедствия и атентати между 27 и 31 декември.

Месец януари

Новата 2022 година стартираме с Новолуние на 2 януари. Времето през седмицата 02.01 – 08.01 ще се задържи по-студено и с валежи от сняг. Има и възможност да се радваме на слънце, но по-скоро на 8 и 9 януари. Картината в звездната карта на следващата лунна фаза Първа четвърт е сходна. През седмицата 09.01 – 17.01 времето няма да е по-различно от предходната седмица. Сега обаче Меркурий е достигнал съвпад със Сатурн във Водолей и заедно образуват предизвикателен аспект с Уран в Телец. А Марс в Стрелец вече е в предизвикателен аспект с Нептун в Риби. През тази седмица ще има на места, особено в планините, по-силен вятър и снегонавяване, заледяване по пътищата. Ще възникват сериозни проблеми и инциденти по пътищата на страната, както и в планините. 9, 10 и 14 януари са дни с по-опасни и предизвикателни аспекти между планетите, затова избягвайте пътуване на дълъг път в тези дни – 9-ти за представителите на Овен, Рак, Везни и Козирог; 10-ти за Телец, Лъв, Скорпион и Водолей; 14-ти за Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. След Коледните и Новогодишни празници това е седмицата, в която може да се очаква и ръст на вирусните инфекции и на болните с Covid.

На 18 януари следва лунната фаза Пълнолуние, при което Слънцето е в точен съвпад с Плутон в Козирог, Луната е във водния знак Рак, а най-важните домове за времето са в най-студените знаци Водолей и Скорпион. През седмицата 18.01 – 24.01 времето ще е най-студено и мразовито. Хората, които живеят в планинските райони и се отопляват с дърва и други средства за отопление, да се подготвят за тази седмица добре. Заредете се и малко повече с хранителни продукти, с лекарства за болните и възрастните хора, с газ за газовите уреди и други неща от първа необходимост, защото може снабдяването на места да бъде затруднено сериозно и дори невъзможно. Пътищата ще са заледени и в някои райони непроходими, а е повишена опасността от прекъсвания на тока поради аварии и скъсване на електропроводи, спукване на тръбопроводи и проблем с водоснабдяването. Звездите са по-неблагоприятно разположени на 18, 19, 20 и 24 януари.

Тенденцията за студено време и валежи от сняг се запазва и през седмицата 25.01 – 31.01 според звездната карта на лунната фаза Последна четвърт на 25 януари. Луната в Скорпион, управляваща изгряващия знак Рак, образува тежък таоквадрат (двоен квадрат) с Уран в Телец и Сатурн във Водолей. Меркурий с ретроградното си движение от 14.01 на 26 януари се връща отново в знака Козирог и е в съвпад с Плутон. По-съществени валежи от сняг и по-студено време можем да очакваме на 25, 26, 29, 30 и 31 януари, по-силен вятър – на 25, 30 и 31 януари. По-слънчеви, макар и зимни, могат да бъдат 27 и 28 януари. На 29 януари Луната е в съвпад с Марс, а 30 януари с Меркурий и Плутон в Козирог. Тези два дни са по-опасни за инциденти с млади хора, за транспортни и инциденти в планините (падане в пропасти, затрупване, измръзване, изгубване), като най-внимателни трябва да бъдат родените под знаците (и с други рождени планети) в Овен, Рак, Везни и особено Козирог. На 25, 26 и 31 януари по-внимателни трябва да бъдат родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а на 27 и 28 януари – под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Месец февруари

На 1 февруари е Новолуние във Водолей в съвпад със Сатурн и тази тройна „коалиция“ е в предизвикателен аспект с Уран в Телец. Винаги месеците януари и февруари са по-студени у нас, с редки изключения. Затова и не е учудващо, че времето е типично зимно. През седмицата 01.02 – 07.02 времето също ще е студено, но тук тенденцията е по-скоро за по-малко количество валежи и по-ветровито време. По-ниски температури и усилване на вятъра може да очакваме на 1, 6 и 7 февруари, а по-съществени валежи от сняг – на 2, 3 и 4 февруари. Следва лунна фаза Първа четвърт на 8 февруари. Асцендентът в звездната карта е Рак (влажен и студен знак), Луната е в земния знак Телец, а Слънцето в съвпад със Сатурн във Водолей. Меркурий, който от 6 февруари вече е в директен ход, е в съвпад с Плутон в Козирог. Единственият важен показател за малко по-меко време е 4 дом във Везни, затова през седмицата 08.02 – 15.02 може да очакваме повишение на дневните температури и по-малко валежи. По-ветровито ще бъде времето на 8 и 9 февруари, по-приятно на 10 и 11 февруари, а валежи от сняг в някои райони – на 12 и 13 февруари. Слънцето може да ни зарадва на 14 и 15 февруари, но на 15-ти и вятърът ще се усили.

През седмицата 16.02 – 23.02 времето ще бъде по-меко и по-сухо – 4 дом в звездната карта на Пълнолунието е в топлия огнен знак Стрелец, а Луната в огнения знак Лъв. Ако някъде паднат валежи, то количествата ще са несъществени. По-приятно очаквам да бъде времето на 16-ти и през почивните дни на 19 и 20 февруари, които са много благоприятни за разходки и почивки в планината. По-разкъсана облачност ще има на 18, а по-съществена – на 22 и 23 февруари. На 24 февруари следва лунната фаза Последна четвърт, като в хороскопа на тази фаза има ясни и категорични астрологични показатели за ново застудяване и по-сериозни количества валежи от сняг през седмицата 24.02 – 01.03. В тази звездна карта има отново по-предизвикателни опасни планетни аспекти и може да се предположи, че е налице и опасността в някои от дните за по-сериозни инциденти. Марс и Венера до края на месеца (и в първите дни на март) съвпадат с Плутон в Козирог, а Меркурий е в съвпад със Сатурн във Водолей и заедно са в предизвикателен аспект към Уран в Телец. Очакванията ми са за по-сериозни валежи от сняг, по-силен вятър и повишена опасност от транспортни и особено от инциденти в планините, вземайки под внимание по-мекото време от предходната седмица. По-слънчево и по-меко може да бъде времето на 24 и 25 февруари. Много опасни за почиващите в планините са почивните дни 26 и 27 февруари, както и 28-ми. Възможно е изчезване на хора, пропадане в пропасти, затрупване от лавини, травми в областта на главата, краката и гръбначния стълб. По-уязвими на 26 и 27 февруари са родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Не по-малко уязвими са и представителите на втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей заради аспекта на Меркурий и Сатурн във Водолей към Уран. Избягвайте пътуване на дълъг път на 28 февруари и на 1 март, а в населеното място шофирайте много по-предпазливо. Тъй като Луната е във Водолей на тези две дати, тогава е повишена опасността както за аварии и прекъсване на електричеството в някои населени места (най-вече планинските), нарушаване на телефонните и интернет връзки, токови удари, травми при работа с режещи машини и т.н.

Месец март

На 2 март е Новолуние в Риби, но звездната карта на тази лунна фаза ни показва, че времето през седмицата 02.03 – 09.03 ще бъде по-сухо и температурите ще се повишат. По-разкъсана облачност може да има на 2 и 3 март, а на 4 и 5 март при транзита на Луната в знака Овен очаквам по-приятно и слънчево време. Както вече споменах по-горе, първите дни на март все още са доста опасни за любителите на зимните спортове в планините. Такава опасност съществува на 4, 5 и 6 март. Не предприемайте опасни маршрути и спускания. Опасността от падане на лавини и за други инциденти е голяма. По-ниски могат да бъдат температурите на 6, 7 и 8 март с усилване на вятъра в някои райони на страната. По-слънчево и приятно ще бъде времето както споменах на 4, 5 и на 9 март.

През седмицата 10.03 – 17.03 времето ще бъде типично за месец март по-влажно, но количествата валежите няма да са големи. Слънцето, Юпитер и Нептун в Риби са високо издигнати и на върха на ъгловия 10 дом, а и Меркурий вече е в Риби, затова няма да минем без валежи. Валежите вече ще са по-често от дъжд. Само по високите части на планините все още ще вали сняг. Повече облачност и валежи може да има на 12 и 13 март, повече слънце на 14 и 15 март. По-ветровито, с малко по-ниски температури ще е времето на 16 и 17 март, като на 17-ти може да е по-облачно в някои райони и вали дъжд.

На 18 март е последната преди идването на пролетта лунна фаза Пълнолуние. Звездната карта на тази фаза бележи тенденциите за времето през седмицата 18.03 – 24.03. И сега ще ви зарадвам – времето през тази седмица ще е по-топло и слънчево. Още през уикенда на 19 и 20 март ще бъде чудесно за разходки на чист въздух парка или в планината, за пътувания из страната, за организиране на празници и мероприятия на открито. В по-късните часове на 20 март може да се заоблачи на места, а на 21 и 22 март вятърът да се усили и увеличи облачността. Вземете си чадър за всеки случай на 21 и 22, но дори и да вали не очаквам да е за дълго и в големи количества.

На 20 март 2022 год. в 17:33 часа българско време настъпва астрономическата пролет в България. Ще ви издам малко предварително тайната какво време в глобален аспект можем да очакваме през пролетта на 2022 година у нас. Като цяло тя ще е приятна, по-топла и суха, но не суха през целия сезон. Ще има и валежи, разбира се, а те са много важни за земеделците. По-съществени количества валежи от дъжд, а също и градушки ще има през втората половина на месец април. Повишена е опасността и от наводнения между 16 и 23 април 2022 год. Добре е отсега да се знае, да се вземат превантивни мерки от общините и земеделците, за бъдат избегнати по-тежки последствия за хората. А сега се насладете на настъпваща зима и снегът, за който децата и любителите на планините мечтаят отдавна. Пожелавам ви прекрасни и незабравими мигове, макар и да не е лято! Важното е любовта да топли сърцата ни, бъдете здрави!

Марги Паскалева

18.12.2021 год.
Цялата статия

Цикълът на Сатурн и Плутон – Какво ни очаква?

На 12 януари 2020 година е съвпадът на Сатурн и Плутон в Козирог, с който започва нов 33-годишен цикъл на двете планети. Това звучи скучно и сухо, но то нито е скучно, нито сухо (въпреки Сатурн). Защото този съвпад, този цикъл, винаги е ознаменуван със сериозни и страшни събития на световната сцена.

Нека видим какво се случва при някои от предишните цикли на Сатурн и Плутон (съвпад на Сатурн и Плутон):

 • 1284 г. - заселване на селджуците до Константинопол, което води до големи промени в културни, верски, икономически, политически и териториални аспекти в Европа.

 • 1518 г. – Мартин Лутер поставя началото на Реформацията. Крал Карлос I одобрява плана на Фернандо Магелан за околосветско пътешествие и го финансира.

 • 1618 г. – започва Тридесетгодишната война. Тя преразпределя силите в Европа чрез западането на Свещената римска империя.

 • 1914 г. – избухва Първата световна война, Разпад на империи и монархии – Османска, Австро-унгарска, Руска

 • 1946 г. – започва Студената война. В положителен план се основават ООН и Unicef.

 • 1947 г. – Пакистан се отделя от Индия

 • 1981 г. – разразява се епидемията от СПИН

 • 1982 г. – най-голямата безработица в САЩ и голяма световна икономическа криза

 • 1983 г. – най-дълготрайното изригване на вулкан (Килауеа), продължаващо и до днес.


Освен съвпада, трябва да се вземат под внимание и другите мажорни аспекти на двете планети, например:

Квадрат

 • 1921 г. – зараждане на фашизма и начало на тоталитарните системи

 • 1939 г. избухва Втората световна война


Опозиция

 • 1769 г. – Война за независимост на САЩ

 • 2001 г. – Атентатите и терористичните атаки в САЩ


Какво се случва сега, когато двете планети са на по-малко от градус разстояние?

В момента сме пред заплаха от нова война, след военния удар на САЩ срещу Иран на 3 януари 2020 г., при който загина генерал Касем Сюлеймани. Австралия е заплашена от тотално унищожение вследствие на бушуващите там пожари.

Възможно ли положително развитие и проява на този съвпад и цикъл?

Разбира се, винаги е възможно да се случват добри неща – там, където има разумност. Новият цикъл на Сатурн и Плутон започва в Козирог и разрешението ще дойде именно по Сатурн и Козирог, с които се свързват разумността и дълбоката мисъл.

Да видим какво казва майсторът на астросоциологията, д-р Методи Константинов, в своята Световна Астросоциология за този цикъл:

„Окултните науки се радват на голям интерес в обществото. Те са от първостепенна важност.“

Окултните науки, познания и сили (Плутон) трябва да се приземят (Козирог), да се приложат в нашето ежедневие. Те трябва да се използват за доброто на всички хора, на цялото ни общество, за цялата планета. Да бъдат в услуга на нуждаещите се, страдащите и търсещите. В политиката (Плутон) трябва да властват разумност и предпазливост (Козирог), да се въздържаме (Козирог) от агресия и насилие, за да се избегнат войни и конфликти.

Астрологията, като царица на окултните науки, също може много да помогне да се справим с мощните планетни енергии и да ги трансформираме във висшите им аспекти.

Могат да ни помогнат и следните думи на Учителя Петър Дънов за Сатурн:

За глупавите хора Сатурн е крайно разрушителен. От всички богове най-умен, най-мъдър и с най-голяма опитност е Сатурн.Той не е лековерен да вярва на думи само. Като отиде при него някой човек, той веднага разглежда живота му от единия до другия край, и като намери даже една погрешка, казва: „Хайде, върви си! С тебе работа не може да се върши." Той не е снизходителен към погрешките на хората. Започнете ли да се извинявате, че сте слаби хора, че грешите, той казва: „Човек трябва да бъде абсолютно справедлив и умен - нищо повече.”

Ще си пожелая всички да сме абсолютно справедливи и умни, да покажем на Хронос и Хадес, че сме готови за положително включване в техния 33-годишен танц на небесната сцена.

Радислав Кондаков

Използвана литература:

 1. Световна Астросоциология, Автор: Методи Константинов, Издателство Бяло Братство, 2019, ISBN 978-954-744-369-3

 2. Астрологията – Езикът на Вселената, Тематичен подбор от Словото на Учителя, Автор: Учителя Петър Дънов, Издателство Бяло Братство, 2018, ISBN 978-954-744-346-4

Цялата статия

Цикълът на Юпитер и Сатурн и проклятието на aмериканските президенти

Цикълът на Юпитер и Сатурн и проклятието на aмериканските президенти. Какво ще стане през 2020 година?

20-годишният цикъл на Юпитер и Сатурн е един от най-важните в мунданната астрология. И това не е никак странно, особено като имаме предвид ключовата роля на тези две планетивъв всички обществени процеси и събития, в живота на нашия социум.

През 2020 година, на 21 декември, започва нов 20 годишен цикъл на Сатурн и Юпитер – чрез съвпадa на двете планети във Водолей. През 2020 година ще бъдат и президентските избори в САЩ – държавата, която има най-голямо влияние върху световния обществено-политически живот. Щатите са президентска република, президентът има много широки правомощия в държавното управления и влияние в обществения живот. В тази връзка, едно посегателство срещу него би нарушило обществено-политическото равновесие в световен мащаб.

Големият астросоциолог и учен, д-р Методи Константинов (ученик на Учителя Петър Дънов), в своята Световна Астросоциология казва, че при отрицателен полюс на влияние на Юпитер-Сатурновият цикъл настъпва период на политически и икономически неуредици.

Нека видим какво се случва с американските президенти, които са избрани по време на цикъла на двете планети, на всеки 20 години (когато е техният съвпад, в края на съоветната година). Цикълът започва през годините 2020, 2000, 1980, 1960, 1940, 1920 и т.н.:

 • Уилям Харисън – избран през 1840 година. Един месец след встъпването си в длъжност Харисън умира.

 • Ейбрахам Линкълн – избран през 1860 година, убит през 1865 година.

 • Джеймс Гарфийлд – избран е за президент през 1880 година. Прострелян е на 2 юли и умира на 19 септември 1881 година.

 • Уилям Маккинли – избран е за втори мандат за президент през 1900 година и е убит през 1901 година.

 • Уорън Хардинг – избран е за президент през 1920 година. Умира внезапно на 2 август 1923 година при една от обиколките си из страната.

 • Франклин Рузвелт – избран е през 1940 година за трети мандат. Умира на 12 април 1945 година от инфаркт по време на почивка в Уоръм Спрингс.

 • Джон Кенеди – избран е за президент през 1960 година и е убит през 1963 година.

 • Роналд Рейгън – избран през 1980 г. По щастлива случайност остава жив, след покушение, при което бива прострелян с 3 куршума.

 • Джордж Буш – младши – избран през 2000 г. За негов късмет, на 11 септември 2001 г., се проваля планът самолет да се взриви и в Белия дом.


Тази черна статистика е известна като проклятието на индианския вожд Текумзе срещу американските президенти:

„Харисън няма да победи през тази година и няма да стане Велик вожд. Той може да спечели следващият път. Ако това стане, той няма да довърши срока си. Ще умре там, където властва. Нито един президент досега не е умирал там, където властва. Но аз ви казвам, че Харисън ще умре. И тогава вие ще си спомните за смъртта на моя брат. Вие си мислите, че съм загубил властта си. Аз, който заставях Слънцето да потъмнява и отнех огнената вода на Червените хора. Но аз ви казвам, че Харисън ще умре. И след него, всички Велики вождове, избрани на всеки 20 години ще умират. И когато умира всеки следващ, нека да си спомнят за смъртта на нашите хора.”

Когато потърсих астрологическа закономерност, забелязах че проклятието се описва от цикъла на Сатурн и Юпитер – една негативна негова проява. Проява, която като че ли отслабва при последните двама държавни глави, избрани по време на съвпада – те остават живи.

Можем дори да обобщим, че тези атентати са един сигнификатор как световното общество се справя с цикъла на двете тежки планети – поради важността на фигурата на американския президент в световен мащаб.

Ще бъде ли сложена точка на това проклятие през 2020 година и ще има ли опасност за новия президент на САЩ ?

Това предстои да разберем, а за нас остава да проявим хармонично съединението между Юпитер и Сатурн във Водолей, като дадем път на новите идеи, на хуманността и човеколюбието в нашето общество.

Прилагам един цитат от Учителя Петър Дънов:

„Снощи една млада сестра ми разправяше: „Като гледам двете звезди Сатурн и Юпитер, които са наблизо, става ми лошо“. Аз веднага разбирам защо ú става лошо. Казвам ú: „Ти си прегрешила, твоите лични чувства не са на място“. Сатурн ú казва: „Ти не мислиш“, Юпитер ú казва: „Ти не почиташ достойнството си както трябва“. Като ги види, те ú говорят и нея я свива нещо в сърцето и в ума, не иска да ги гледа.“

Ще завърша с пожеланието да мислим повече за нуждите на другите, да внесем достойнство в политиката и държавното управление, да се въдвори човеколюбието в нашето общество, за да се радваме на един нов, прекрасен цикъл на Юпитер и Сатурн.

 

Радислав Кондаков

Използвана литература:

 1. Световна Астросоциология, Автор: Методи Константинов, Издателство Бяло Братство, 2019, ISBN 978-954-744-369-3

 2. Астрологията – Езикът на Вселената, Тематичен подбор от Словото на Учителя, Автор: Учителя Петър Дънов, Издателство Бяло Братство, 2018, ISBN 978-954-744-346-4

Цялата статия

Книги от Маргарита Паскалева

Астрология и проф.ориентация
Професионалното консултиране е важен и сложен процес, свързан с правилната професионална ориентация на личността и нейната бъдеща кариера. Практиката показва, че ефективната кариера е пряко свързана с избраната професия. Всеки човек трябва да прави това, което може най-добре.
В книгата са представени основните стъпки, които трябва да следва всеки докоснал се до астрологията в търсенето на професионално поприще. Дадени са много примерни хороскопи и хороскопи на известни и успели личности. Засегната е темата за богатството.
Материалното и морално удовлетворение от кариерата са важно условие по пътя към успеха и славата. Правилният избор на професия има голямо значение за формирането на положително личностно отношение към труда, за придобиването на професионално самочувствие и удовлетвореност от упражняваната професия. Книгата може да бъде закупена, освен от специализирани книжарници, и от електронните книжарници в интернет.

Хороскоп 2016

Хороскоп 2015
Цялата статия