XV АСТРОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

XV НАЦИОНАЛНА АСТРОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ, Варна 2018

obshta

На 2 и 3 юни 2018 година в град в Фестивален и конгресен център Варна се проведе XV-та конференция по астрология. В конференцията участваха около 60 астролози и любители на астрологията от цялата страна. След регистрацията на участниците председателят на Българска астрологична асоциация Кирил Стойчев откри конференцията и представи лекторите и темите на лекциите за деня.

 

Астрология в чинията. Кремена Радулова откри конференцията с доклад, с който запозна аудиторията с основополагащите елементи в Аюрведа, петте сетива и връзката им с елементите. Беше разкрит и начина, по който се формират шестте вкуса – сладък, солен, горчив, кисел, стипчив и лют, както и съответствията между планетите и основните храни, които човек използва. Акцент бе поставен върху денонощния ритъм на тялото и съответствията между домовете, през които преминава слънцето и промените настъпващи в телесната температура, кръвното налягане, синтеза на хормони

DSC 2425

 

Тайнството на неподвижните звезди. Маргарита Паскалева представи собствено изследване върху влиянието на неподвижните звезди в картите на известни личности, така и в мунданни събития. Докладът бе онагледен с много примери, които потвърдиха заключенията за природата на звездите, до които са достигнали древните астролози.

DSC 2426

 

Слънчевите и лунни затъмнение в периода 2017-2018 г. в езотеричен и мунданен план. Адриана Вотей започна своя доклад с ретроспективен анализ на важни събития, оставили своя отпечатък в историята на човечеството и Лунните и Слънчевите затъмнения, които са изиграли ролята на астрологически спусък. Най-интересно за аудиторията обаче бе анализа на  на предстоящите през 2018 и 2019-та година затъмнения и свързаните с тях събития.

DSC 2430

 

Слънцето във Вселената и хороскопа. Веселина Стойчева за пореден път представи оригинално изследване върху един от най-добре познатите астрологични фактори – Слънцето. Беше разгледана неговата роля и място, което заема във Вселената, галактиката и слънчевата система, и как това, според втория принцип на Хермес, се отразява в личния хороскоп. Нейната нова концепция за тълкуването на неаспектираното Слънце в астрологичната карта бе подкрепена от множество примери в карти на президенти и популярни личности.

DSC 2443

 

Прогнозиране времето на събитията чрез профекция от жребии съгласно методиката на Реторий (VI в) и Алейм (IX в). Димитър Кожухаров представи доклад, с който ни запозна с малко позната елинистична техника, с която може да се прогнозират събития свързани с живота на бащата на родения, чрез профекции от жребия на бащата. Бяха описани трудностите, с които се сблъсква астролога (преводача) когато работи с оригинални древни текстове. Методиката бе демонстрирана в карта от оригиналния древногръцки текст „Пример на натална и годишна карта съгласно Алеим, сина на Исак Евреина.“, така и в хороскоп на наш съвременник.

DSC 2454

 

Когато Уран срещнe Венера. Във втория ден от конференцията, Кирил Стойчев представи своите изследвания, касаещи взаимодействието на планетите Уран и Венера в наталната карта и в мунданен план. Защо до 5 век пр. Хр. елините са имали две Афродити – Урания и Пандемос. Как представите на древните гърци за различните видове любов кореспондират с аспектите на Венера с планетите? Какви модели на отношения създават аспектите на Уран и Венера в наталната карта? Как ингресиите на Уран в знаците на тропическия зодиак са свързани с обществено-политическите събития и каква тенденция очертава ингресията на Уран в Телец? Тези въпроси намериха своя отговор е доклада на Кирил Стойчев.

DSC 2464

 

Астрологични съответствия в природата. В този доклад Йоан Гърневски представи по увлекателен начин как астрологичните принципи се проектират в природата, не само в образите на познатите астрологични животни – Телец, Скорпион, Лъв, Риби, но в много интересни съответствия свързани с бобрите, райските птици, торния бръмбар, медузите и други животни и растения.

34307665 1792151020846231 2082521382884737024 n

 

Зони на Гоклен. Конференцията завърши с доклад на Антоанела Минкова, която ни запозна със статистическите изследвания на Мишел Гоклен, които доказват по категоричен начин валидността на астрологията като наука. Резултатите от тях са потвърдени от други независими статистици и математици. Неговите изследвания, макар и проведени преди повече от 50 години, продължават да бъдат трън в очите на предубедените учени, които отричат астрологията като наука.

34321878 1792154780845855 8162328859191017472 n