Издателска дейност

Една от целите на Българска астрологична асоциация е да разпространява астрологичните знания. Досега нашият издателски екип успя да подготви за издаване две книги на едно от най-големите имена в българската астрологична традиция – Фьодор Грузинов. Той може да се смята за основател на традиционната астрология в България, тъй като книгите му са посветени основно на изследване на древните автори и на техниките, описани в произведенията им. Той е притежавал огромна библиотека с астрологична и окултна литература, по думите на очевидци — най-голямата в страната. Освен традиционната западна астрология изучава и индийска астрология. Имайки предвид, че в края на 60-те години на XX век индийската астрология е почти неизвестна в Европа и в Америка, неговите уникални познания и преводи на древни индийски автори го превръщат в астролог от първа величина не само в България, но и в световен мащаб.

Грузинов е роден през 1897 г. в гр. Новочеркаск, Русия. През живота си пътува много, обикаля Европа, посещава Азия – Непал, Тибет и Индия. В България се установява през 1922 г. След 1960 г. започва да пише астрологични книги по индийска и западна астрология, нумерология, хиромантия. В годините преди 1989-та неговите трудове се разпространяват от ръка на ръка и стават настолни за много български астролози.

Малцина знаят, че Фьодор Грузинов e бил един от учениците, посещавали окултната школа основана от Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно). Част от този клас са били и други известни български астролози – Николай Дойнов, Методи Константинов, Крум Въжаров, Влад Пашов, Иван Антонов.

КНИГИ
Астрологията на древните
Книгата представлява опит за обобщаване на най-ценните астрологични трудове на древните астролози, до които е имал достъп автора Ф.Грузинов. Главите от първа до четвърта представляват въведение в астрологията, разглежда се древното учение за пра-качествата и елементите, значенията на планетите, зодиакалните знаци и домовете, както и учението за темпераментите. Тази част на книгата може да бъде изключително полезна на всички, които сега правят първите си стъпки в овладяването на науката астрология

Пета глава е посветена на начините за построяване на хороскоп и представлява своеобразен преход към следващите четири глави, в които са изложени най-важните астрологични аксиоми и специфични методи за тълкуване на аспектите и положенията на планетите в рождения хороскоп. С помощта на много примери автора ни въвежда в тънкостите на астрологичната работа. Втората част на книгата може да бъде полезна както на любителите астролози, така и на професионалните астролози в тяхната практика.

Астрологията – звездната наука на арабите
/съвместно издание с издателство Лира Принт/В тази книга Ф. Грузинов тълкува и представя на съвременния човек един от най-ценните трудове на арабската астрология. Стъпка по стъпка са изложени най-важните астрологични аксиоми и специфични методи за тълкуване на аспектите и положенията на планетите в рождения хороскоп. Детайлно са разгледани основните въпроси, на който търсим отговори в астрологичната карта – тези за брака, здравето, продължителността на живота и съдбата на родения. Книгата е написана на достъпен език и е предназначена за всички, които искат да усъвършенстват своите познания в областта на астрологията.